Salie in pot (potmaat 15)

Wat: Salie komt oorspronkelijk uit de landen rond de Middellandse Zee en de Balkan.

De planten groeien in dichte bundels vertakte stengels. Salie heeft typische grijze, viltige, ovale bladeren, die bij aanraking een aangename kruidige geur verspreiden. De plant bloeit op oud hout, van juni tot augustus. De lipvormige bloempjes zijn lichtpaars tot blauw.

Gebruik: Enkele verse stukjes salie bij uw gerechten bevorderen de spijsvertering. Het kruid past daarom uitstekend bij varkensvlees, eend of schaap. Ook bij vette vissoorten past dit kruid, denk maar aan "paling in 't groen", daar hoort zeker salie in! Gebruik salie echter wel met mate, de smaak is snel overheersend.

Standplaats: Salie groeit het best op een zonnige plaats, in niet te vochtige, kalkrijke en goed gedraineerde grond. Hij kan bovendien ook gemakkelijk gekweekt worden in potten: op het terras, de vensterbank, of zelfs binnen. Heeft u geen plaats in de volle zon, salie kan ook enige schaduw verdragen. Best is om na de bloei terug te snoeien, om mooie volle planten te behouden.

De oude stengels verhouten, na 4-5 jaar kan je de planten best vervangen. Indien de bladeren vergelen is dit het teken dat de wortels meer ruimte nodig hebben. Let op, de plant kan niet tegen strenge vorst, afdekken is dus aangewezen.

0,00 €