Citroentijm in pot (potmaat 15)

Wat: Tijm is zoals vele van onze huidige keukenkruiden afkomstig uit de landen rond de Middellandse Zee. Citroentijm is als plant in vergelijking met de echte tijm een stukje lager en breder. Het enige grote verschil is de uitgesproken citroengeur en -smaak.

Gebruik: Tijm is een van de meest bekende en gebruikte keukenkruiden. Het kan zowel vers als gedroogd worden gebruikt.

Laat enkele takjes meekoken in uw gerechten, maar verwijder ze voor het opdienen. Gebruik tijm wel met mate, anders gaat hij snel domineren.

Standplaats: Tijm groeit het liefst op een zonnige en droge plek. De plant gedijt goed in een zanderige, voedselarme kalkrijke en goed gedraineerde grond.

Om jonge frisse plantjes te behouden kan je best in het najaar, na de bloei, sterk terugsnoeien. Dit bevordert de groei in het voorjaar. Er zullen dan makkelijk nieuwe jonge takjes groeien op het oude hout.

0,00 €